De ECDL modules worden door middel van een online testsysteem afgenomen. De examens zijn webbased maar vrijwel altijd onder toezicht. De sterkte van de ECDL examens ligt in het feit dat deze zeer nauw aansluiten op de praktijk: de uit te voeren taken gebeuren rechtstreeks in de desbetreffende applicatie en alle mogelijke oplossingen die correct zijn worden aanvaard. De help-functie kan worden gebruikt om de vereiste taken te vervullen. Enkele theoretische vragen worden geëxamineerd in de vorm van multiple choice vragen (bijv. in de module Digi-veiligheid).

Per module dient er één examen afgelegd te worden. De certificeringsexamens worden altijd gehouden in een gecertificeerde ECDL examenlocatie. Elk examen duurt 45 minuten en wordt als succesvol beschouwd wanneer de kandidaat minstens 75% correcte antwoorden geeft.  Al uw examenresultaten worden gelinkt aan uw ECDL ID en zullen zichtbaar zijn in uw online profiel.

Diagnosetoetsen omvatten alle inhoud van de examens en geven een gedetailleerde analyse over het kennisniveau van de digitale vaardigheden van de kandidaat. Diagnosetoetsen worden uitgevoerd zonder tijdslimiet en kunnen zo vaak als gewenst worden onderbroken. Per module bestaat er een diagnosetoets, bestaande uit ongeveer 65 vragen. Deze diagnosetoetsen kunnen worden aangevraagd via een examenlocatie of zijn te verkrijgen in onze webshop.

ECDL-examens worden afgelegd voor de verschillende besturingssystemen en softwareversies en zijn ook deels besturingssysteem onafhankelijk;

Contact

Telefoon: 06 2906 5149
Email: info@excd.nl
Website: www.excd.nl

Examen Centrum Drechtsteden,
     't Bouwhuys
     MH Trompweg 229
     Dordrecht

Over Ons

De Drechtsteden hebben een officieel erkend examencentrum. Examencentrum Drechtsteden faciliteert computerexamens voor VCA, WFT, ECDL en andere examens.
Gratis parkeren en gemakkelijk te bereiken per eigen- of openbaar vervoer.